EXIMBANK ȘI PBZ AU REUȘIT ÎN PREMIERĂ UN CLUB DEAL EXCLUSIVEXIMBANK ȘI PBZ AU REUȘIT ÎN PREMIERĂ UN CLUB DEAL EXCLUSIV

EXIMBANK ȘI PBZ AU REUȘIT ÎN PREMIERĂ UN CLUB DEAL EXCLUSIV

EXIMBANK și Privredna Banka Zagreb au acordat un credit transfrontalier Moldova-Croația în valoare de 25 de milioane de euro întreprinderii „Premier Energy Distribution” , client al EXIMBANK.

Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A. este cel mai mare operator al sistemului național de distribuție a energiei electrice din Republica Moldova. Întreprinderea are o experiență vastă europeană, de aproape două decenii în domeniul electroenergetic, implementând cele mai bune practici și standarde europene de gestiune și investind peste 287 de milioane de euro în modernizarea și extinderea rețelelor electrice pentru îmbunătățirea eficienței și pentru creșterea calității serviciilor companiei, acest efort se reflectă și în contribuția directă la dezvoltarea economiei moldovenești.

Încheind cu succes tranzația de creditare, Grupul Intesa Sanpaolo, prin intermediul subsidiarelor sale din Moldova (EXIMBANK) și Croația (PBZ), susține implicit vectorul orientat spre viitor, inovație, accesibilitate, energie curată și bunăstare pentru oameni – principii, de care se ghidează în activitatea sa marca internațională Premier Energy Distribution, lansată în Republica Moldova în decembrie 2019.

17.03.2020