EXIMBANK atenționează asupra importanței protecției datelor personale EXIMBANK atenționează asupra importanței protecției datelor personale
Picture

Protecția datelor cu caracter personal și phishing

Stimați clienți, vă atenţionăm asupra intensificării activităţilor de escrocherie în mediul online şi prin telefon, cu scopul de a efectua tranzacţii frauduloase utilizând datele cu caracter personal. 

 

Ce este phishingul?

Phishingul este o activitate frauduloasă desfășurată de infractorii cibernetici. Ei trimit e-mailuri deghizate către persoane sau organizații care se pretind a fi din surse de renume pentru a influența cititorul să facă clicK pe link-uri către site-uri web sau să ofere informații sensibile, cum ar fi detalii bancare, parole de cont sau informații despre cardul de credit/debit.

Protejați-vă împotriva phishingului

checked iconNU FACEȚI CLICK PE LINK-URI , plasați cursorul mouse-ului pe link-ul primit (fără a face click) pentru a verifica adresa extinsă a site-ului web la care se referă
checked iconNU DESCARCȚI ANEXE ȘI IMAGINI , dacă expeditorul este necunoscut, acestea pot fi periculoase și pot conține programe malware sau fișiere dăunătoare
checked iconNU COMUNICAȚI date personale, coduri de acces și parole
checked iconVERIFICAȚI DOMENIUL de origine al expeditorului și CITIȚI CU ATENȚIE textul
checked iconATENȚIE la mesajele intimidante care vă cer să faceți ACȚIUNI CU URGENȚĂ
checked iconATENȚIE CÂND UTILIZAȚI UN DISPOZITIV MOBIL (de exemplu, smartphone-uri și tablete)

Pericolele e-mailurilor de phishing

Un atac de phishing reușit poate avea consecințe grave. Acestea se pot converti în bani furați, plăți frauduloase pe carduri de credit, pierderea accesului la fotografii, videoclipuri și fișiere, chiar și furtul identității dvs. de către infractorii cibernetici, care îi vor pune pe alții în pericol.

La locul de muncă, riscurile pentru angajatorul dvs. ar putea include pierderea fondurilor corporative, expunerea informațiilor personale ale colegilor și clienților, furtul sau blocarea fișierelor confidențiale, ca să nu mai vorbim de deteriorarea reputației firmei dvs.. În multe cazuri, daunele pot fi ireparabile.

Din fericire, există multe soluții pentru protejarea împotriva phishingului, atât acasă, cât și la locul de muncă.

 

Sfaturi rapide pentru a evita phishingul

Activarea autentificării în doi pași oferă un strat suplimentar de securitate. Împreună cu parola dvs., acest sistem vă solicită să furnizați o confirmare suplimentară printr-un cod generat sau primit prin alt canal, asigurând astfel că doar dvs. aveți acces la contul respectiv.

Actualizări și Software de Securitate: Asigurați-vă că dispozitivele dvs. sunt întotdeauna în conformitate cu cele mai recente actualizări de securitate. Folosiți un software antivirus de încredere și păstrați-l actualizat pentru a vă proteja împotriva amenințărilor cibernetice.

Conectare Securizată: Evitați să accesați conturile bancare de pe rețele Wi-Fi publice nesecurizate. Folosiți întotdeauna o conexiune securizată, cum ar fi rețeaua de acasă sau un serviciu VPN, pentru a vă asigura că datele dvs. sunt transmise într-un mod protejat.

Monitorizarea Tranzacțiilor: Fiți vigilent în privința activității contului dvs.. Verificați regulat tranzacțiile și raportați imediat orice activitate suspectă băncii noastre.

Educație Continuă: Rămâneți informat cu privire la tehnici noi de phishing și la ultimele amenințări cibernetice. Participați la sesiuni de formare oferite de EXIMBANK pentru a spori conștientizarea și a vă proteja împotriva amenințărilor recente.

Contactați-ne: Dacă aveți vreun dubiu sau bănuială cu privire la autenticitatea unei comunicări sau tranzacții, contactați-ne imediat. Suntem aici pentru a vă ajuta și pentru a vă asigura că aveți parte de cea mai bună experiență bancară într-un mediu sigur și securizat.

 

Exemplu de text și grafic al unui e-mail fraudulos

 

Exemplu de SMS care le reproduce pe cele trimise de bancă

 

Exemplu de site aparent identic cu cel oficial al băncii

 

Protejați-vă împotriva amenințărilor cibernetice!