Mobilitatea circulară este un domeniu cheie de schimbare pentru orașeMobilitatea circulară este un domeniu cheie de schimbare pentru orașe

Mobilitatea circulară este un domeniu cheie de schimbare pentru orașe

Mobilitatea circulară promite încetarea întârzierilor, aer mai curat, noi sisteme de transport, călătorii cu costuri mai mici și drumuri mai sigure.

Locuitorii orașului doresc să se deplaseze rapid și ușor, eliberați de întârzieri, blocaje de trafic și creșterea costurilor de combustibil și bilete. Între timp, orașele noastre sunt puncte fierbinți de poluare și deșeuri și trebuie să fie transformate dacă vrem să ne atingem obiectivele neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Mobilitatea circulară este un domeniu cheie de schimbare pentru orașe – unul care va aborda ambele probleme. Prin aplicarea inteligenței artificiale (AI), a economiei de partajare, a analizei datelor și a tehnologiei combustibililor alternativi, mobilitatea circulară va reduce poluarea creată de transport în orașele noastre, îmbunătățind în același timp calitatea călătoriilor noastre.

Noile sisteme vor declanșa lanțuri de schimbări pozitive. De exemplu, creșterea schimbului de mașini, ca parte a extinderii mai largi a economiei de schimb, va reduce costul întreținerii unei mașini pentru oamenii care locuiesc în orașe.

Mai puține persoane care dețin mașini vor reduce nevoia de locuri de parcare, eliberând mai mult spațiu pentru parcuri și locuri de joacă în zonele cu densitate mare.

Reducerea proprietății individuale va însemna că mașinile de pe șosea sunt mai noi și utilizate doar atunci când sunt cu adevărat necesare, reducând poluanții și îmbunătățind calitatea aerului în general.

Transportul public va beneficia, de asemenea, de gândirea mobilității circulare. Analiza datelor și inteligența artificială lucrează deja în rețelele de transport ale unora dintre cele mai mari orașe ale lumii.

În Singapore, supraaglomerarea autobuzelor publice s-a redus cu 92%, iar timpul mediu de așteptare pentru navetist a fost redus la patru minute, deoarece analiza datelor le spune furnizorilor de transport numărul potrivit de livrat la momentele potrivite.

Rețeaua feroviară urbană din Dubai folosește AI pentru a face trenurile mai ieftine și mai punctuale. În Europa și în SUA, sistemele de transport inteligente reduc timpul de călătorie cu până la 20%.

Abia am început să vedem efectele radicale ale mobilității circulare pentru a ne curăța orașele și a ne scăpa de poverile tradiționale ale călătoriilor.

Trecerea la vehicule electrice inteligente și drumuri inteligente va însemna călătorii mai sigure și sfârșitul blocajelor de trafic. Vehiculele autonome vor ajuta marfa să se deplaseze prin orașe într-un mod eficient și curat. Viitorul promite încetarea întârzierilor, aer mai curat, noi industrii, călătorii cu costuri mai mici și drumuri mai sigure.

Urmărește filmul pentru a afla mai multe despre mobilitatea circulară și despre cum va revoluționa mișcarea în orașele noastre.

28.02.2022