ATENȚIE! Risc sporit de fraude

#FiiPrecaut

EXIMBANK atenționează asupra riscului sporit de fraude!

În ultima perioadă se atestă un număr mare de fraude cu utilizarea datelor cardurilor bancare. Mai nou, infractorii contactează autorii anunțurilor de vânzare de pe site-urile specializate şi cu pretextul efectuării plății pentru bunul care urmează a fi procurat, solicită datele cardului, inclusiv parolele unice, după care intră în posesia mijloacelor bănești prin intermediul transferurilor P2P.

Noi vă îndemnăm să fiți vigilenți și să nu vă lăsați prinși în plasă!

  • Nu comunicați nimănui codul CVV2/CVC2 sau oricare altă parolă de unică folosinţă (cod 3D-Secure, MTAN) recepționată de la Bancă pentru autorizarea unei plăți sau abonarea la sistemele de tip internet-banking/mobile-banking!
  • Nu lăsați cadrurile bancare nesupravegheate și nu le transmiteți persoanelor neautorizate de a le utiliza!
  • Rețineți că, pentru a recepționa o sumă în contul dvs., este necesar să furnizați doar numărul cardului. Solicitarea altor date, precum Cod PIN, data expirării, CVV2/CVC2 – reprezintă motiv de alarmare și renunțare la tranzație!
  • Nu furnizați datele dvs. personale aferente cardului bancar drept răspuns la solicitări prin mesaje electronice, sms-uri, prin telefon, sau prin intermediul paginilor web care nu sunt destinate efecturării plăților pentru bunuri sau servicii!
  • Nu faceți achitări online în favoarea comercianților necunoscuți sau dubioși!

Rămânem împreună maxim de precauți, responsabili și protejați.

SIGURANȚA CONTEAZĂ!

11.11.2020