Intesa Sanpaolo este „Banca Anului în Italia” pentru al treilea an consecutivIntesa Sanpaolo este „Banca Anului în Italia” pentru al treilea an consecutiv

Intesa Sanpaolo este „Banca Anului în Italia” pentru al treilea an consecutiv

Intesa Sanpaolo a fost desemnată „Banca Anului în Italia” pentru al treilea an consecutiv de către The Banker, publicația principală a Financial Times Group pentru sectorul bancar, în cadrul Premiilor ”Bank of the Year 2022”.

Potrivit The Banker Intesa Sanpaolo s-a remarcat prin:

  • rolul său în sprijinirea Planului național de redresare și reziliență al Italiei, oferind peste 400 de miliarde de euro în noi împrumuturi economiei reale, inclusiv 270 de miliarde de euro pentru întreprinderi și 145 de miliarde de euro pentru gospodării;
  • în acest context, Intesa Sanpaolo oferă aproximativ 150 de miliarde EUR pentru gospodării, comunități și incluziune; 75 de miliarde EUR pentru economia circulară și tranziția ecologică; și 60 de miliarde EUR pentru infrastructură, transport și regenerare urbană.
  • angajamentul reafirmat de a fi o Bancă lider mondial în ceea ce privește impact social, oferind contribuții de 500 de milioane de euro pentru sprijinirea persoanelor aflate în nevoie și un proiect de a oferi 8.000 de unități de locuințe sociale pentru tineri și vârstnici, unul dintre cele mai mari programe de locuințe sociale din Italia, detaliate în cadrul Planului de afaceri 2022-2025 al Grupului.

Sprijinul acordat de Intesa Sanpaolo pentru economia reală a Italiei continuă în lumina dificultăților economice actuale, determinate de creșterea prețurilor și a costurilor ridicate ale energiei, cu măsuri extraordinare dedicate întreprinderilor și gospodăriilor, cu o alocare de 35 de miliarde de euro. Intesa Sanpaolo a făcut, de asemenea, contribuții unice în valoare totală de aproape 90 de milioane de euro pentru a-i ajuta pe oamenii din cadrul Grupului să gestioneze creșterea costului vieții.

Premiile The BankerBank of the Year” recunosc instituțiile de top din lume, iar procesul său de selecție riguros și analitic se remarcă prin independență, autoritate și integritate.

Din anul 2018, Grupul Intesa Sanpaolo este prezent și pe piața din Republica Moldova, după finalizarea achiziționării a 100% din capitalul social al EXIMBANK de către Intesa Sanpaolo, în data de 13 martie.

 

 

06.12.2022