„BANCA ANULUI ÎN EUROPA DE VEST”

PREMIILE THE BANKER 2020:

INTESA SANPAOLO CÂȘTIGĂ TITLUL

„BANCA ANULUI ÎN EUROPA DE VEST”

ȘI „BANCA ANULUI ÎN ITALIA”

Intesa Sanpaolo este prima bancă italiană recunoscută drept cea mai bună bancă din Europa de Vest

Intesa Sanpaolo a fost premiată drept „Banca Anului în Europa de Vest” și „Banca Anului în Italia” de The Banker, publicația de specialitate a Financial Times Group. Este pentru prima dată când o bancă italiană primește recunoașterea drept „Banca anului în Europa de Vest”.

În selecția sa, comisia de juriu internațional a The Banker a luat în considerare performanța financiară puternică a Intesa Sanpaolo și fuziunea de succes cu UBI Banca, care a creat un campion bancar italian capabil să concureze cu succes la nivel european. Comisia a acordat o importanță deosebită rolului vital pe care l-a jucat Intesa Sanpaolo în sprijinirea economiei și societății italiene în perioada pandemiei COVID-19. 

Marco Elio Rottigni, Șeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaționale, din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo, a declarat: „Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai performante grupuri bancare din Europa și se remarcă prin forța bilanțului său. După fuziunea cu UBI, aceasta se află pe pozițiile de top în clasamentul zonei euro după capitalizarea pieței, fiind, de asemenea, printre cele mai bune bănci europene, conform mai multor indicatori financiari și de performanță. Recunoașterea The Banker drept „Banca Anului în Europa de Vest” reflectă nu numai aceste cauze importante, ci și faptul că achiziția UBI a deschis calea către tehnici inovatoare de fuziune bancară, apreciate și aprobate de autoritățile de reglementare. Apartenența la un grup bancar atât de prestigios și solid pune subsidiarele noastre internaționale în poziția de a contribui semnificativ la succesul grupului, deoarece beneficiază pe deplin pe piețele lor interne de oportunități comune, sinergii și bune practici. Pandemia COVID a făcut acest lucru și mai important și împreună am lansat inițiative concrete pentru a sprijini economiile locale, clienții și oamenii noștri, creând valoare adăugată pentru comunitățile în care își desfășoară activitatea Grupul. "

Marco Santini, CEO al EXIMBANK: „Recunoașterea importantă de care este distinsă Intesa Sanpaolo reflectă, de asemenea, contribuția și rolul jucat de EXIMBANK în Republica Moldova de-a lungul anilor, ca furnizor de încredere de soluții financiare menite să sprijine clienții persoane fizice și juridice. În linie cu valorile grupului, suntem atenți constant la nevoile partenerilor noștri, lucru cu atat mai necesar pe durata crizei de coronavirus, când ne-am mobilizat rapid abilitățile tehnologice și expertiza financiară pentru a adopta măsuri de protejare și sprijin atât a angajaților, cât și a clienților noștri.

Despre EXIMBANK

EXIMBANK reprezintă o bancă comercială universală, oferind servicii de calitate atât pentru segmentul corporativ, care activează în toate ramurile economiei naţionale pe întreg teritoriul ţării, cât şi pentru segmentul retail. În prezent, pe lângă pachetul tradiţional de servicii bancare (operaţiuni de casă şi de decontare, credite, deschiderea şi deservirea conturilor de depozit, operaţiuni cu hârtii de valoare), EXIMBANK oferă servicii şi produse bancare de tehnologii înalte, precum operaţiuni cu carduri bancare ("MasterCard Inc." şi "Visa Inc.") şi produse bazate pe tehnologii IP (Internet-banking "EXIMBANK-ONLINE"). În data de 13 martie 2018 EXIMBANK a devenit oficial parte a Grupului Intesa Sanpaolo, după finalizarea achiziționării a 100% din capitalul social al EXIMBANK de către Intesa Sanpaolo.

Despre Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo este una dintre cele mai solide și profitabile bănci din Europa, oferind management de avere, servicii bancare de consum, servicii bancare corporative și de investiții, management de active și asigurări. În calitate de lider de piață în Italia, Intesa Sanpaolo deservește aproape 14,6 milioane de clienți prin canale digitale și tradiționale. Băncile subsidiare internaționale ale grupului asigură 7,2 milioane de clienți suplimentari în Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Intesa Sanpaolo este recunoscută ca una dintre cele mai durabile bănci din lume. Grupul consideră că crearea de valoare ar trebui interpretată pe scară largă, sprijinind scopul social și conducând economia reală. Ca parte a angajamentului său pentru o creștere durabilă, Intesa Sanpaolo a creat o facilitate de finanțare de 5 miliarde EUR dedicată economiei circulare. Proiectul la scară largă al Grupului pentru incluziune economică și reducerea sărăciei include un Fond pentru Impact care oferă împrumuturi de 1,2 miliarde EUR acelor părți ale societății care consideră că accesul la credit este dificil. Intesa Sanpaolo este profund angajat în inițiativele culturale pe care le promovează pe cont propriu și împreună cu parteneri din Italia și din străinătate, inclusiv expoziții permanente și temporare ale vastului patrimoniu artistic la Gallerie d'Italia, cele trei muzee ale grupului situate în Milano, Napoli, Vicenza și în curând și la Torino.

06.01.2021