Atenție, fraudă în mediul online!

B.C. ’’EXIMBANK’ S.A. atenționează asupra intensificării cazurilor de fraude în mediul online, prin care, atacatorii solicită furnizarea datelor bancare, pentru extragerea ulterioară a mijloacelor bănești.

Una dintre tentativele frauduloase de recepționare a datelor bancare și extragere ulterioară a mijloacelor bănești de către atacator este atunci când acesta pretinde a fi potențial cumpărător al bunurilor și serviciilor plasate de către Dumneavoastră spre comercializare. Atacatorii, în cele mai dese cazuri, invocă motivul că s-ar afla în altă localitate, astfel, vă solicită datele bancare pentru a efectua transferul. Vă atenționăm, nu oferiți nimănui datele cardului dvs. bancar, în special codul CVV sau codul OTP primit prin SMS la telefon. Cel mai frecvent canal de efectuare a asemenea fraude este 999.md.

Pentru detalii vedeți anunțul publicat în acest sens de către 999.md https://999.md/blog/3674879 .

O altă modalitate de extragere a banilor de pe card constă în transmiterea mesajelor de către atacatori, prin care se invocă recepționarea unei comenzi și se oferă link spre achitare. Cele mai des utilizate denumiri de companii, pentru a conferi credibilitate mesajelor sunt: novaposhta.md sau Poșta Moldovei.

Pentru detalii accesați anunțurile oficiale publicate de către:

Poșta Moldovei  https://www.posta.md/ro/news/

Nova Poshta https://novaposhta.md/article/warning-scammers

Fiți vigilenți și verificați dublu toate informațiile obținute din surse anterior necunoscute!

SIGURANȚA CONTEAZĂ!

29.12.2022