Intesa Sanpaolo desemnată „Banca anului în Italia”Intesa Sanpaolo desemnată „Banca anului în Italia”

Intesa Sanpaolo desemnată „Banca anului în Italia”

Intesa Sanpaolo este din nou „Banca Anului în Italia”, potrivit The Banker, publicația de specialitate a Financial Times Group.

Premiul „Banca Anului în Italia 2021” a fost atribuit pentru rolul Intesa Sanpaolo în asigurarea stabilității și sprijinirea efortului colectiv de recuperare după pandemie – domenii în care Grupul s-a remarcat în mod deosebit.

The Banker a decernat, de asemenea, subsidiara internațională a Grupului - Intesa Sanpaolo Bank Albania cu titlul „Banca Anului pentru activitate bancară în comunitate 2021”, drept recunoaștere a sprijinului acordat comunităților locale în timpul pandemiei, inclusiv educația financiară pentru copii și abilitarea economică a femeilor.

În 2020, The Banker a recunoscut-o pe Intesa Sanpaolo atât drept „Banca Anului în Europa de Vest” – prima dată când o bancă italiană a câștigat premiul – cât și drept „Banca Anului în Italia”.

Premiile „Banca Anului” recunosc instituțiile de top din lume în urma unui proces analitic independent desfășurat de către un juriu dedicat.

Din anul 2018, Grupul Intesa Sanpaolo este prezent și pe piața din Republica Moldova, după finalizarea achiziționării a 100% din capitalul social al EXIMBANK de către Intesa Sanpaolo, în data de 13 martie.

06.12.2021