Intesa Sanpaolo - „Banca anului în Europa de Vest”Intesa Sanpaolo - „Banca anului în Europa de Vest”

Intesa Sanpaolo - „Banca anului în Europa de Vest”

Intesa Sanpaolo este prima bancă italiană recunoscută ca fiind cea mai bună bancă din Europa de Vest

Intesa Sanpaolo este desemnată „Banca anului în Europa de Vest” și „Banca anului în Italia” de The Banker, publicația de specialitate a Financial Times Group.

Este pentru prima dată când o bancă italiană primește recunoașterea drept „Banca anului în Europa de Vest”.

Premiile Banker sunt atribuite anual de către The Banker, revista publicată în Londra începând cu 1926, cu un număr de cititori mondiali de aproximativ 90.000 de profesioniști în domeniul bancar și financiar.

În selecția sa, comisia de juriu internațional a The Banker a luat în considerare performanța financiară puternică a Intesa Sanpaolo și fuziunea de succes cu UBI Banca, care a creat un campion bancar italian capabil să concureze cu succes la nivel european. Comisia a acordat o importanță deosebită rolului vital pe care l-a jucat Intesa Sanpaolo în sprijinirea economiei și societății italiene în perioada pandemiei COVID-19. The Banker a menționat, de asemenea, că Intesa Sanpaolo conduce la capitolul dezvoltarea economiei verzi a Italiei.

Carlo Messina, CEO al Intesa Sanpaolo, a declarat: „Recunoașterea drept cea mai bună bancă din Europa de Vest, într-un an de o complexitate extraordinară, este o sursă de mândrie pentru toți oamenii din Intesa Sanpaolo. Stimularea economiei reale și combaterea creșterii dificultăților sociale nu au fost vreodată mai urgente decât în ​​2020; aceasta este responsabilitatea noastră comună ca bancă. Modelul nostru de afaceri continuă să ne ofere forța de a fi motor al Italiei în ce ține de creșterea durabilă și incluzivă. "

Intesa Sanpaolo a fost, de asemenea, recunoscută în Croația și în Serbia: PBZ primind premiul „Banca anului în Croația” și Banca Intesa Beograd primind premiul „Banca anului în Serbia”.

03.12.2020