Pentru al 12-lea an consecutiv Intesa Sanpaolo este inclusă în Indicii de sustenabilitate Dow JonesPentru al 12-lea an consecutiv Intesa Sanpaolo este inclusă în Indicii de sustenabilitate Dow Jones

Pentru al 12-lea an consecutiv Intesa Sanpaolo este inclusă în Indicii de sustenabilitate Dow Jones

Pentru al doisprezecelea an consecutiv Intesa Sanpaolo este inclusă, singura bancă italiană, în Indicele Dow Jones pentru sustenabilitate la nivel Global și la nivel European, printre cei mai importanți indici bursieri orientați spre ESG la nivel global și european.

Indicii monitorizează principalele companii europene și din întreaga lume din toate sectoarele, selectate cu o evaluare anuală realizată de S&P Global. Intesa Sanpaolo a atins un punctaj total de 81 din 100, în comparație cu media de 46 puncte în industrie.

În industria bancară, în anul 2022 25 de bănci au fost confirmate în indicele Dow Jones pentru Sustenabilitate la novel global și 8 la nivel European.

Rezultatul confirmă statutul Intesa Sanpaolo drept unul dintre cele mai angajate în termeni de ESG (Environmental, Social, Governace) grupuri din lume și reflectă angajamentul său consfințit prin Planul de Afaceri 2022 – 2025, care prevede o poziționare globală de top în ceea ce privește impactul social și orientarea spre climă.

Planul de Afaceri 2022 – 2025 prevede implicarea fondurilor în sumă aproximativă de 115 miliarde de euro orientate spre societate și tranziția ecologică și de aproximativ 500 milioane în suportul nevoiașilor, precum și în direcția atingerii țintei de emisie net zero, în ce ține de propriile emisii până în 2030 și cu referire la portofoliile de credite și investiții, gestionarea activelor și asiguri până în 2050 și, adițional, protejarea și restabilirea capitalului natural cu peste 100 milioane de copaci plantați și prin adoptarea unei politici specifice privind biodiversitatea.

Din anul 2018, Grupul Intesa Sanpaolo este prezent și pe piața din Republica Moldova, după finalizarea achiziționării a 100% din capitalul social al EXIMBANK de către Intesa Sanpaolo, în data de 13 martie.

Despre Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo este cel mai important grup bancar din Italia - care oferă servicii familiilor, afacerilor și economiei reale - cu o prezență internațională semnificativă. Modelul de afaceri distinctiv al Intesa Sanpaolo îl poziționează drept lider european în Wealth Management, Protection & Advisory, cu un focus special pe digital și fintech. Angajamentul puternic față de aspectele ESG al Grupului include acordarea până în 2025, de împrumuturi în valoare de 115 miliarde EUR pentru proiecte cu impact în comunitate sau ecologie și a 500 milioane EUR în contribuții pentru a sprijini persoanele nevoiașe, poziționând Intesa Sanpaolo ca lider mondial în ceea ce privește impactul social. Intesa Sanpaolo se angajează că va avea un rezultat Net Zero pentru propriile emisii până în 2030 și până în 2050 pentru portofoliile sale de împrumuturi și investiții. Susținător implicat al culturii italiene, Intesa Sanpaolo și-a creat propria sa rețea de muzee, Gallerie d'Italia, pentru a găzdui moștenirea artistică a băncii și pentru a găzdui proiecte culturale prestigioase.

12.12.2022