Declarația Șefului ISBD, Marco Elio RottigniDeclarația Șefului ISBD, Marco Elio Rottigni

Declarația Șefului ISBD, Marco Elio Rottigni

Marco Elio Rottigni, șeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaționale a Intesa Sanpaolo, comentând situația din Ucraina și impactul acesteia asupra subsidiarei ucrainene a Grupului, Pravex Bank, a declarat:

„Suntem profund îngrijorați de siguranța și bunăstarea poporului ucrainean. Primele noastre gânduri merg către colegii noștri de la Pravex Bank, majoritatea dintre care rămân în prezent în Ucraina; pe cât este posibil, rămânem în contact permanent cu ei. De asemenea, vreau să mulțumesc CEO-ului Pravex, Stefano Burani și celorlalți doi colegi italieni, care își păstrează angajamentul față de Pravex și continuă să ofere management chiar și după ce le-am cerut să se întoarcă în Italia.

Într-o manifestare plină de solidaritate, oamenii noștri din subsidiarele noastre din Slovacia, Ungaria, România și Moldova fac tot ce le stă în putință pentru a găzdui și sprijini orice colegi - împreună cu familiile lor - care doresc să părăsească țara.

Desigur, suntem, de asemenea, hotărâți să sprijinim clienții noștri Pravex și publicul ucrainean mai larg cât putem. Oriunde este sigur să facem acest lucru, deschidem sucursalele noastre Pravex pentru a oferi servicii bancare esențiale. Zilnic, putem deschide în siguranță o parte din sucursalele noastre, în primul rând în partea de vest a Ucrainei, unde se află acum mulți dintre cei care fug de lupte.

De asemenea, băncile noastre subsidiare din țările care se învecinează cu Ucraina colectează donații pentru a ajuta oamenii care sosesc în țările lor, asigurându-se, de asemenea, că bancomatele și serviciile valutare sunt pregătite să gestioneze afluxul mare de persoane.

Istoric, Grupul Intesa Sanpaolo a avut întotdeauna o puternică vocație socială, fie că este în Ucraina, în regiunea Europei Centrale și de Est sau acasă, în Italia. Acest lucru a fost valabil mai ales pe tot parcursul pandemiei sau când au avut loc dezastrele naturale. Prin urmare, este firesc, ca Grup, să continuăm să facem tot ce ne stă în puteri pentru a ne ajuta oamenii și societatea în general în timpul acestei crize.”

Notă:

Intesa Sanpaolo este singura Bancă italiană prezentă în Ucraina și unul dintre cei mai mari investitori italieni ai țării. Intesa Sanpaolo operează în Ucraina prin subsidiara sa Pravex Bank, care are în jur de 780 de angajați și 45 de sucursale.

Intesa Sanpaolo are și subsidiare în Ungaria, Moldova, România și Slovacia, toate țările care se învecinează cu Ucraina spre vest:

  • Ungaria: CIB Bank
  • Moldova: EXIMBANK
  • România: Intesa Sanpaolo Bank
  • Slovacia: VUB Banka

Toate aceste bănci fac parte din Divizia Internațională de Bănci Subsidiare a Intesa Sanpaolo, condusă de Marco Elio Rottigni.

04.03.2022