UCRAINA: INTESA SANPAOLO DONEAZĂ €10 MILIOANEUCRAINA: INTESA SANPAOLO DONEAZĂ €10 MILIOANE

UCRAINA: INTESA SANPAOLO DONEAZĂ €10 MILIOANE

Intesa Sanpaolo va dona 10 milioane de euro organizațiilor locale și internaționale

CEO Carlo Messina: „Ajutor concret și imediat acum și pentru viitor”

Donația se adaugă inițiativelor deja existente ale Grupului pentru colegii ucraineni

Grupul va lansa o campanie de crowdfunding pe platforma non-profit For Funding

Intesa Sanpaolo va dona 10 milioane de euro în suportul măsurilor de solidaritate și ospitalitate pentru poporul ucrainean. Donația Băncii va fi destinată sprijinirii activității organizațiilor locale și internaționale, care vor fi identificate în curând.

Carlo Messina, CEO al Intesa Sanpaolo, a explicat intervenția Grupului:

Intesa Sanpaolo a fost întotdeauna înrădăcinată în comunitățile sale, printre oamenii din teritoriile în care își desfășoară activitatea. În calitate de grup bancar european lider și singura bancă italiană prezentă în Ucraina, intenționăm să dăm un semn concret de apropiere poporului ucrainean afectat de această gravă urgență umanitară. 

 Această inițiativă se bazează pe cele deja existente pentru a ajuta oamenii noștri din subsidiara noastră ucraineană Pravex, colegi care nu au încetat niciodată să susțină țara, să deschidă sucursale și să asigure servicii bancare în circumstanțe severe. Rămânem aproape de ei și de familiile lor și le mulțumim încă o dată. De asemenea, vreau să le mulțumesc oamenilor noștri din subsidiarele noastre din Slovacia, Ungaria, România și Moldova pentru ceea ce fac pentru a-i primi și sprijini pe colegii noștri ucraineni.

 Decizia adoptată împreună cu președintele Gian Maria Gros-Pietro este orientată spre a oferi 10 milioane de euro în sprijinul proiectelor de solidaritate și ospitalitate pentru cei afectați de această criză. Urgența umanitară din ce în ce mai gravă face ca aceasta să fie o inițiativă neîntârziată, pentru a oferi ajutor concret și imediat, atât acum, cât și pentru evoluții viitoare.

 Pe lângă aceasta, pregătim o campanie de colectare de fonduri prin intermediul platformei noastre non-profit de crowdfunding For Funding, menită să combine sprijinul nostru suplimentar cu fondurile pe care le putem mobiliza pentru a sprijini persoanele aflate în nevoie.

 

Despre Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo este principalul grup bancar din Italia – care serveşte familiilor, întreprinderilor şi economiei reale – cu o prezenţă internaţională semnificativă. Modelul de afaceri distinctiv al Intesa Sanpaolo o face un lider european în Wealth Management, Protection & Advisory, foarte concentrat pe digital şi fintech. O bancă eficientă şi rezistentă, beneficiază de fabricile sale de produse deţinute în totalitate în managementul activelor şi asigurări. Angajamentul puternic ESG al Grupului include acordarea a 115 miliarde EUR în împrumuturi de impact până în 2025 comunităţilor şi pentru tranziţia ecologică şi 500 milioane EUR în contribuţii pentru a sprijini cele mai nevoiaşe persoane, poziţionând Intesa Sanpaolo ca lider mondial în ceea ce priveşte impactul social. Intesa Sanpaolo se angajează la Net Zero până în 2030 pentru propriile emisii şi până în 2050 pentru portofoliile sale de împrumuturi şi investiţii. Patron angajat al culturii italiene, Intesa Sanpaolo şi-a creat propria sa reţea de muzee, Gallerie d’Italia, pentru a găzdui moştenirea artistică a băncii şi diverse proiecte culturale prestigioase.

News: group.intesasanpaolo.com/it/sala-stampa/news
Twitter: @intesasanpaolo
LinkedIn: linkedin.com/company/intesa-sanpaolo

 

 

 

 

07.03.2022