ATENȚIE! O nouă schemă de escrocherieATENȚIE! O nouă schemă de escrocherie

ATENȚIE! O nouă schemă de escrocherie

Ia amploare o nouă schemă de escrocherie, pentru care puteți fi atras la răspundere în calitate de complice la o infracțiune.

Schema pe care o folosesc fraudatorii este următoarea: o sumă mare de bani este primită pe contul cardului dvs.. După doar câteva minute, un escroc vă telefonează și vă spune că a greșit numărul cardului, astfel, vă cere să o rambursați, dictându-vă numărul cardului.

În cazul în care victima se opune și refuză să execute indicațiile, tonul discuțiilor devine unul nepoliticos și amenințător, pentru a aduce la final schema gândită. În majoritatea cazurilor, victimele se lasă convinse și returnează banii. Atunci, escrocii, vă propun să păstrați o parte din sumă, în calitate de recompensă pentru inconveniențele create și timpul pierdut. Astfel, dvs. riscați să deveniți complice la săvârșirea unei infracțiuni!

Vă întrebați de unde au venit banii?

Un fraudator vinde pe Internet un produs inexistent, solicită cumpărătorului să transfere bani pe cardul dvs., cel din urmă, nebănuind nimic, transferă.
După ce escrocul vă telefonează și spune că a greșit în numărul cardului, vă roagă să returnați banii înapoi, lăsându-vă o parte din sumă „pentru deranj”.
În asemenea mod, dvs., fără a bănui, deveniți a treia verigă a acestei scheme.

Din moment ce cumpărătorul (care a fost înșelat) crede că dvs. ați primit banii, va scrie o reclamație la poliție împotriva deținătorului cardului în contul căruia i-a transferat banii.

Cum procedați în asemenea cazuri?

Contactați imediat banca și cereți ca banii să fie rambursați expeditorului.

09.07.2020