EXIMBANK obține cele mai înalte distincții la „Marca Comercială a Anului 2023”EXIMBANK obține cele mai înalte distincții la „Marca Comercială a Anului 2023”

EXIMBANK obține cele mai înalte distincții la „Marca Comercială a Anului 2023”

EXIMBANK continuă linia succesului și este dublu premiată în cadrul concursului „Marca Comercială a Anului 2023”. La ediția din acest an, banca a obținut trofeul „Mercuriul de Aur din Cristal” la nominația „Locuri De Muncă Prietenoase Familiei” și Trofeul Principal pentru „Marca Comercială Responsabilă Social”. Aceste premii subliniază recunoașterea pentru inițiativele remarcabile ale băncii desfășurate pe parcursul anului 2023.

 

Într-un mediu caracterizat de dinamica schimbării, EXIMBANK, subsidiară a Grupului Intesa Sanpaolo, își consolidează angajamentul și loialitatea față de angajații săi, punând un accent deosebit pe nevoile și bunăstarea acestora. Prioritizarea digitalizării proceselor de resurse umane, implementarea soluțiilor de lucru flexibil și promovarea diversității și incluziunii contribuie la crearea unui mediu de lucru confortabil și adaptat nevoilor individuale, sprijinind astfel angajații în realizarea potențialului lor maxim.

Eugeniu JOSAN, șef al Departamentului Juridic, coordinator ESG în EXIMBANK: „Suntem extrem de onorați să primim recunoașterea pentru excelență la cele două nominații, „Locuri De Muncă Prietenoase Familiei”și „Marca Comercială Responsabilă Social” în cadrul concursului „Marca Comercială a Anului 2023”. Aceste premii servesc drept o confirmare a angajamentului nostru ferm față de bunăstarea angajaților și de contribuția la dezvoltarea comunității, prin inițiative inovatoare și sustenabile. EXIMBANK va investi în continuare în digitalizare, diversitate și sustenabilitate, consolidându-și astfel poziția în industria bancară și generând impact pozitiv asupra comunității, dar și a mediului înconjurător. Succesul nostru este rezultatul dedicării echipei noastre și a suportului constant din partea Grupului Intesa Sanpaolo. Vom continua să promovăm un mediu de lucru incluziv și prietenos, să sprijinim proiecte ecologice și să contribuim activ la dezvoltarea economică și socială a comunității noastre.

Unul dintre proiectele notabile al anului 2023 a fost implementarea platformei Global Core HR & #People, un portal digital de resurse umane care facilitează accesul la informații relevante și interacțiunea cu colegii. EXIMBANK continua și derularea programului „Stimulus”, un program internațional al Grupului Intesa Sanpaolo dedicat sănătății mintale și bunăstării la locul de muncă, care constă în disponibilitatea suportului psihologic oferit gratuit, anonim și nelimitat pentru angajați.

EXIMBANK a demonstrat și un angajament puternic față de diversitate și incluziune, cu peste 52% din funcțiile manageriale ocupate de femei. Pe parcursul anului 2023, au fost organizate diverse activități pentru promovarea egalității de gen și a șanselor egale, cum ar fi workshop-uri tematice și sprijinirea femeilor antreprenoare.

Deoarece Grupul Intesa Sanpaolo acordă o atenție deosebită sănătății și bunăstării angajaților săi, a dezvoltat un proiect menit să creeze și să ofere colegilor din perimetrul Diviziei Băncilor Subsidiare Internaționale a Intesa Sanpaolo (ISBD), din care face parte și EXIMBANK, un program unic internațional de asistență medicală („IHP”),care oferă suport în cazul apariției anumitor boli grave.

EXIMBANK își reafirmă angajamentul față de responsabilitatea socială corporativă (RSC) și sustenabilitate, desfășurând o serie de inițiative menite să sprijine comunitatea, mediul înconjurător și economia națională.

Fiind un creditor activ pentru IMM-urile din Moldova, EXIMBANK își consolidează sprijinul acordat acestui sector prin noul acord de împrumut semnat cu BERD, beneficiind de poziționarea sa avantajoasă în termeni de lichiditate și capitalizare. Acest acord, în valoare de 10 milioane de euro, va sprijini întreprinderile afectate de criza socio-economică și energetică, cu 35% din fonduri destinate afacerilor gestionate de femei.

În 2023, EXIMBANK a continuat să investească în dezvoltarea tinerilor prin programe de internship și educație financiară. Proiectele educaționale au inclus ateliere și lecții publice care au promovat conștiința financiară și ecologică în rândul tinerilor.

Banca a susținut campanii ecologice, precum plantarea a 3000 de puieți în Rezervația Naturală "Pădurea Domnească" și organizarea unei acțiuni de salubrizare în Chișinău.

Premiile obținute în acest an ne motivează să continuăm pe calea dezvoltării durabile, rămânând dedicați misiunii de a oferi soluții financiare inovatoare și responsabile, sprijinind în același timp bunăstarea angajaților și a comunității noastre.

06.06.2024