Treci la casa ta cu ipotecă la preț de chirieTreci la casa ta cu ipotecă la preț de chirie

Treci la casa ta cu ipotecă la preț de chirie

 
Ești gata să treci la casa ta și îți dorești foarte mult acest lucru? EXIMBANK te ajută să-ți împlinești visul și îți vine în întâmpinare cu două credite ipotecare cu aprobarea în doar 24 de ore. Așadar, dorință avem, surse de creditare am identificat, ne rămâne să întocmim un contract și voilà – ai propria locuință! Să începem!
 

Special pentru cei care vor o nouă locuință și au nevoie de resurse financiare, EXIMBANK a pregătit următoarele servicii ipotecare: Credit Famiglia și Credit Investo.

De ce să alegi aceste credite ipotecare?

Atunci când se decide asupra unui credit ipotecar este foarte important să se analizeze toate aspectele și beneficiile pe care le poate oferi banca. De exemplu, EXIMBANK are o serie de beneficii care cu siguranță o să-ți fie pe plac, cum ar fi aprobarea creditului în doar 24 de ore sau o ipotecă la preț de chirie.

Mai jos găsești toate condițiile de creditare oferite de bancă.

# Rata dobânzii FIXĂ, în primii 5 ani: este recomandată celor care doresc să fie siguri din momentul semnării contractului, de mărime ratei lunare pe o perioadă determinată de timp, indiferent de fluctuațiile pieței.

# Ipoteca este la preț de chirie cu exemplu de calcul.

  • Suma: 500 000 de lei, pe 20 ani.
  • Rata FIXĂ: 7,99% fixă, în primii 5 ani, 8.99% flotantă, începând cu al 6-lea an (RDNA*+5.18% puncte procentuale (marjă fixă))
  • DAE = 8,79%.
  • Plata lunară = 4 179 lei.
  • Total spre rambursare = 1 048 687 lei.

# Aprobarea în 24 de ore.

# Servicii personalizate: „vino la centru ipotecar sau cere sfatul expertului ipotecar online”.

Care sunt criteriile de eligibilitate?

Evident că orice împrumut impune niște condiții pentru clienți, care vin să ofere o siguranță privind posibilitățile de achitare ulterioară. EXIMBANK îți permite să iei un credit în următoarele situații:

# Vârsta: 21 de ani – 68 de ani, de la 69 accesați creditul SENIOR – pentru pensionari;# Salariu minim: 4 000 de lei;

# Vechimea la actualul loc de muncă: cel puțin 4 luni;

# Avansul inițial/prima rata al beneficiarului este de cel puțin 20% din valoarea de piață a bunului imobil sau 0% în cazul în care se propune un gaj (bun imobil) suplimentar;

# Gradul de îndatorare (inclusiv credite și împrumuturi în alte bănci/companii de microfinanțare) trebuie să fie maxim 50%.

Explicăm printr-un exemplu: soțul cu salariul oficial de 7000 lei și soția cu 7000 lei, fără alte venituri oficiale obţinem un venittotal de 14 000 lei, ceea ce înseamnă că familia poate lua un credit cu plata lunară ce nu va depăşi 7000 lei, care reprezintă 50 % grad de îndatorare, pentru un credit în valoare de 840 000 lei, pe 20 ani ;

#  Refinanțarea creditelor: credite ipotecare acordate de alte bănci/ companii de microfinanțare. Prin refinanțare se pot obține pe lângă sumele necesare rambursării creditului inițial și sume suplimentare pentru reparaţii sau îmbunătăţirea condiţiilor de trai, în limita permisă de gradul de îndatorare și acoperire cu garanții admise. Prin opțiunea de refinanțare pot fi preluate unul sau mai multe credite.

Pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a lua un credit ipotecar

Ei bine, dacă ai parcurs toate condițiile de mai sus și oferta îți pare atractivă, nu-ți rămâne decât să parcurgi câțiva pași pentru a lua creditul ipotecar. Ți-i prezentăm mai jos.

#1. Analizează veniturile lunare ale familiei tale. Te atenționăm că plata lunară a creditului ipotecar nu trebuie sa depășească 50% din veniturile oficiale totale lunare.

#2. Analizează costul creditului accesând https://eximbank.md/ro/credit-ipotecare.

#3. Caută casa în care o să-i aduni pe cei dragi sau utilizează ofertele partenerilor Centrului Ipotecar EXIMBANK, apelând 022 270 222, sau online pe www.eximbank.com 

#4. Vino la Centru Ipotecar cu buletinul și ia certificatul cu suma creditului preaprobată și lista actelor care va fi necesar să le perfectezi pentru a depune o solicitare de credit.

#5. Vizitează mai multe locații pentru a alege locuința perfectă.

#6. Când te-ai decis, vino la bancă să depui cererea de credit cu setul de acte (buletin, documente ce confirmă veniturile și raportul de evaluare).

#7. Banca te va contacta în timp de o zi pentru ați comunica aprobarea creditului.

#8. Semnează contractul de credit la bancă.

#9. Asigură-ți locuința chiar la bancă, nu este necesar să te deplasezi la compania de asigurare.

#10. Stabilește programarea la notar în comun acord cu banca și vânzătorul pentru a efectua tranzacția de vânzare/cumpărare și ipoteca asupra bunului imobil.

#11. După înregistrarea contractelor autentificate notarial la Agenția Servici Publice, vino la Bancă și efectuează transferul sumei din credit către vânzător.

#12. Felicitări! Ai devenit proprietar cu acte în regulă!

Dacă ești interesat de credit, dar ai mai rămas cu unele neclarități, poți cere sfatul expertului ipotecar direct pe site-ul www.eximbank.md sau la numărul de telefon 022 270 222.

EXIMBANK – parte a Grupului Internațional INTESA SANPAOLO

16.02.2021